Sveriges mest sedda film är dansk.

26 augusti 2021 - Senast uppdaterad 31 januari 2023

Thomas Vinterbergs rosade och hyllade drama EN RUNDA TILL klev direkt in på första platsen på den nya officiella svenska topplistan, digifilmlistan.se.

Efter den succékantade resan på de danska och svenska biograferna och dessutom belönad med en Oscarsstatyett för Bästa utländska film på galan i Los Angeles i våras släpptes EN RUNDA TILL digitalt förra veckan. Filmen finns nu tillgänglig så du kan se den hemma i tv-soffan.

”Det känns fantastiskt att en dansk succéfilm även tilltalar den svenska publiken och det känns stort att lokal nordisk film står sig så starkt mot övrig konkurrens. Vi har sett ett ökat intresse för att köpa och hyra film digitalt över tid. EN RUNDA TILL har alla förutsättningar att bli en av årets största filmer i Sverige” säger Marcus Norell, Senior Business Manager på Nordisk Film.

Digifilmlistan.se presenterar de mest populära filmer, som svenskar har köpt eller hyrt digitalt. En tio i topp-lista publiceras tillsammans med trailers varje onsdag på aftonbladet.se.
Bakom digifilmlistan.se står alla de stora filmdistributörerna i Sverige, bl.a Nordisk Film, NBC Universal, SF Studios, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Company och Warner Bros. Entertainment. 

Vill du få Topplistan varje vecka mailar du till general@degiorg.uk  så får du den officiella svenska filmtopplistan samt videotrailers varje torsdag.

 

Digitalt filmansvarig
Marcus Norell: Marcus.Norell@nordiskfilm.com 

Bilder och information om våra digital filmreleaser hittar du här:
https://he.nordiskfilm.com/sv
Användare :nfs
Lösen: tradeinfo