Gå till huvudinnehåll

Se Hedda Stiernstedt och Josefin Asplund i höstens stora svenska musikfilm Nova & Alice – trailern är ute nu!

11 juli 2024

Nova & Alice är ett känsloladdat, musikspäckat drama i och bakom strålkastarljusets sken om två omaka sångerskor som tvingas ut på en gemensam sommarturné. I huvudrollerna ser vi Hedda Stiernstedt och Josefin Asplund som även själva framför den nyskrivna musiken av bland andra Molly Sandén, First Aid Kit och Stella Explorer. I övriga roller återfinns bland andra Johan Rheborg och Adam Pålsson. Nova & Alice har biopremiär den 13 september.

Två omaka artister tvingas motvilligt ut på gemensam turné av sin manager. Alice är den etablerade stjärnan som har en stor publik men aldrig skrivit en egen låt, vars lyskraft ätt börjat sina. Nova är den nya, kreddiga artisten vars karriär pekar spikrakt uppåt, men hennes liv utanför scenen är kaotiskt. Krocken är oundviklig – såväl musikaliskt som personligt. Men när turnébussen glider mellan de sommarsvenska konsertscenerna sätts allt på spel - och de har ingen aning om att detta är sommaren som kommer att förändra allt.

Nova & Alice är regisserad av Emma Bucht och producerad av Lena Rehnberg, StellaNova Film, som tidigare gjort musikfilmer som Monica Z, Ted – För Kärlekens Skull och Tjenare Kungen, i samproduktion med Film i Väst och Nordisk Film. Manusförfattare är Bengt Braskered och Jonna Bolin-Cullberg.

I samband med biopremiär släpps även soundtracket via Universal Music.

Skådespelarna framför själva den specialskrivna musiken av bland andra Molly Sandén, First Aid Kit, Stella Explorer, Jörgen Elofsson, Fredrik Kempe och Elias Kapari.

Se trailern här>>>

Nova & Alice har biopremiär över hela landet den 13 september och distribueras av Nordisk Film.

Första singeln Sjunger om dig släpps den 9 augusti.

Presskontakt:
Karin Wahlén, karin.wahlen@kultpr.se +46 76 8 96 22 54

 

Kontakter

Martin Wegeland

Marketing Manager



Elisa Yngwe