Rolf Lassgård, Johan Ulveson och Johan Glans ger röster till Bamse, Skalman och Lille Skutt i nya filmen BAMSE OCH VULKANÖN!

23 augusti 2021

Första filmen ut i den nya trilogin om Bamse och hans vänner i Nordisk Films regi heter BAMSE OCH VULKANÖN och har biopremiär över hela landet den 22 december. Det är ett nytt, mer filmiskt och ett djupare filmuniversum som möter publiken där även rösterna har genomgått en förändring. Rolf Lassgård träder in som Bamses nya röst, Johan Glans ger liv åt Lille Skutts darrande röst och Johan Ulveson tar sig an Skalmans myndiga stämma. Övriga röster görs av Sissela Kyle som biologen Beanka, Rachel Mohlin som den nya antagonisten Kattja, journalisten och programledaren Carina Bergfeldt som utrikeskorrespondenten Carina Mullvad och Jonatan Unge gör rösten till den något arrogante portiern på Hotell Nord.

De tre tidigare filmerna om Bamse och hans vänner har setts av över en miljon människor på bio, och Bamse är en av Sveriges starkaste varumärken. För regin svarar SluggerFilms Christian Ryltenius (Gullspiravinnare 2019, regissör för tidigare Bamsefilmer samt tidigare samarbete med Per Åhlin), filmen produceras av Johanna Bergenstråhle på Nordisk Film Production.

  • Animation är så speciellt, vi har arbetat hårt i två år med att skapa bilderna för det nya filmiska Bamseuniverset och nu startar nästa intensiva fas; när skådespelarna ska sätta den slutliga prägeln på karaktärerna. Vi har lyckats få de finaste och roligaste skådespelare jag kan tänka mig; de varmaste skratten, den mest geniala komiska timingen och det roligaste gnabbandet fångar vi med vår drömcast. Nu längtar jag bara efter att alla ska få se och höra vad vi gjort och julen kan inte komma fort nog i år!, säger filmens producent Johanna Bergenstråhle.

Det är ett mycket spännande äventyr som filmen kommer att bjuda på, hör här:
Just som allt verkar vara lugnt och skönt hemma hos Bamse och hans vänner kommer ett nödanrop från Skalmans gamla forskarkollega, biologen Beanka, som mystiskt verkar ha försvunnit på en forskningsresa. Trots att Lille Skutt darrande försöker förklara varför det alltid är dumt att åka på äventyr som man inte riktigt vet hur det skall sluta, ger sig våra vänner ut på ett räddningsuppdrag som tar dem förbi hungriga vargar, själviska skurkar och livsfarliga vulkanutbrott. I hasorna har de dessutom en ny antagonist - den självgoda och självförhärligande småtjuven Kattja som i Bamse och Vulkanön gör sitt intåg i Bamses värld.

Filmen produceras av Nordisk Film Production i samproduktion med Film i Väst, SVT, SluggerFilm, Nordisk Film Distribution och med stöd av Svenska Filminstitutet.

"Bamse och Vulkanön" distribueras av Nordisk Film och har biopremiär den 22 december.

Producent - Johanna Bergenstråhle
Johanna.bergenstrahle@nordiskfilm.com
070-250 51 92
Distribution – Pia Norström,
Pia.norstrom@nordiskfilm.com
070-639 72 72

Trailer: https://youtu.be/RUo1BYd4JFk

Bilder finns att ladda hem från Nordisk Films pressida.
https://biose.nordiskfilm.com
Användarnamn: nordisk
Lösen: press

 

Kontakter

Pia Norström

Marketing Manager