Rekordöppning för JAG ÄR ZLATAN i Italien!

16 november 2021

JAG ÄR ZLATAN gick direkt upp som nummer två på bio-topplistan i Italien efter den första helgen. Bara storfilmen ”Eternal” ligger före underdog-historien om Zlatan Ibrahimovic. Det är den största öppningen för en icke-italiensk europeisk film under pandemin och den tredje största öppningen efter filmerna ”Tenet” och ”Dune”. Filmen har på fyra dagar setts av 125 974 personer.

JAG ÄR ZLATAN hade premiär över hela Italien i torsdags. Den togs emot med öppna armar av den italienska biopubliken. Filmens första helg resulterade i 125 974 besökare, fler än någon annan film som hade premiär samma helg. Det är den största öppningen för en icke-italiensk europeisk film sedan pandemins start. Dessutom såg fler personer JAG ÄR ZLATAN än liknande filmer som ”Borg”, ”Race”, ”I Tonya”, ”Pelé” och ”Ali” under deras premiärhelger.

Recensenterna har hyllat filmen:

”Jag är Zlatan berättar historien om en pojke full av defekter, en rastlös karaktär, uppvuxen i en miljö som inte alltid är lätt, kapabel att förverkliga sina drömmar.” – La Gazetta dello Sport

”Historien om denna samtida myt kunde bara bli en stor berättelse för film” – Tuttosport

”En film som aldrig tappar kompassen. En oförorenad, skarp, klarsynt berättelse.” – Mymovies.it

”Den svenska mästaren gör mål även på bio. Filmen förtjänar absolut en kväll på bio. Ett gediget och trovärdigt manus. En film som hyllar den långa och fantastiska karriären av en hård kille med ett mjukt hjärta.” - Avvenire

Kommentarerna från publiken i sociala kanaler har varit mycket positiva:

”Jag vill påstå att filmen kommer att beröra dig, jag hade nära till tårarna. Det här är ett mästerverk, Zlatan är helt unik.”

”Jag är ingen stor fotbollsfan, men jag såg filmen idag med min son och hans kompisar. Filmen är en berättelse om upprättelse, om en pojke med alla slags svårigheter i livet men som blir en av världens mest värdefulla spelare. Väldigt bra spelat!”

”Jag är ingen fan av Milan eller Ibra, med det är en fantastisk film. Nu känner jag den riktiga Zlatan.”

”Har just sett klart filmen: FANTASTISK!”

JAG ÄR ZLATAN är den fantastiska berättelsen om Zlatan och hans osannolika resa, från Rosengård och ut i världen, för att bli en av världens främsta fotbollsspelare. Den handlar livet i förorten och om kärleken till sina rötter och fotbollen - och om grabben som bestämmer sig för att leva sina drömmar.

Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic succébok Jag är Zlatan Ibrahimovic från 2011.  Det är en underhållande och gripande berättelse om den kaxiga och bångstyriga lilla killen från Rosengård som blev en av världens bästa fotbollsspelare. Rollerna som Zlatan Ibrahimovic spelas av Dominic Andersson Bajraktari (den yngre) och Granit Rushiti (den äldre). Regin står Jens Sjögren för.

Bland övriga namn i rollistan ser vi Cedomir Glisovic som pappa Sefik Ibrahimovic, Merima Dizdarevic som mamma Jurka Gravic. Linda Haziri och Selma Mesanovic spelar Zlatans syster Sanela.

Filmen är producerad av Frida Bargo, Mattias Nohrborg & Fredrik Heinig för BRF i samproduktion med Nordisk Film. Övriga samproducenter är Unknown, Film i Skåne, Film i Väst, Nordsvensk, och SVT. Internationella rättigheter säljs av Trust Nordisk.

Filmen distribueras av Nordisk Film och har biopremiär över hela landet den 14 januari 2022.

För mer information eller intervjuförfrågningar vänligen  kontakta Klas Frykhammar Davidson,
StrandbergHaage, klas@strandberghaage.se , + 46 73 675 70 98

 

Kontakter

Pia Norström

Marketing Manager