Publiksuccé för Jag är Zlatan

21 mars 2022

Tredje gången gillt. Efter två framflyttningar hade filmen om Zlatan Ibrahimović svensk premiär i fredags. På biografer över hela landet har succén varit omedelbar. Hittills har över 61 000 personer sett Jag är Zlatan. Det är den största biograföppningen av en svensk film sedan julen 2019. Redan efter första helgen har filmen klivit upp som nummer ett på biotoppen före storfilmer som The Batman och Uncharted.

Jens Sjögrens Jag är Zlatan är den fantastiska berättelsen om Zlatan Ibrahimović och hans osannolika resa, från Rosengård och ut i världen, för att bli en av värdens bästa fotbollsspelare. Mottagandet för Jag är Zlatan har varit enormt. Efter premiären i fredags har filmen haft över 61 000 besökare och redan slagit sig in högst upp på biotoppen. Intresset har varit stort över hela landet.

Resan hit har varit lång, med pandemi och sena framflyttningar. Att äntligen kunna visa Jag är Zlatan för biopubliken är otroligt. När sedan Sverige visar sin uppskattning genom att dyka upp i massor, det är fantastiskt, säger Fredrik Heinig, producent på BR•F (B-Reel Films).

Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimović succébok Jag är Zlatan Ibrahimović från 2011, som sålts i över en miljon exemplar. Rollen som Zlatan Ibrahimović delas av Dominic Andersson Bajraktari (den yngre) och Granit Rushiti (den äldre). Jens Sjögren regisserar och manuset står David Lagercrantz och Jakob Beckman för.

– Vi hade självklart hoppats att många skulle vara intresserade av att se Zlatan på bio. Men att över 61 000 har sett Jag är Zlatan är otroligt. Det visar verkligen vilken kraft som finns i svensk film när nivån är så hög som den är här, säger Anders Melin, Sverige-chef på Nordisk Film.

Filmen är producerad av Frida Bargo, Mattias Nohrborg & Fredrik Heinig för B-Reel Films, i samproduktion med Nordisk Film. Övriga samproducenter är Unknown, Film i Skåne, Film i Väst, Nordsvensk, och SVT. Internationella rättigheter säljs av Trust Nordisk.

Jag är Zlatan distribueras av Nordisk Film och hade biopremiär den 18 mars.

För mer information eller intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Klas Frykhammar Davidson, StrandbergHaage
Mail: klas@strandberghaage.se               Mobil: +46 73 675 70 98                       

Pia Norström, Nordisk Film
M
ail: pia.norstrom@nordiskfilm.com         Mobil: + 46 70 639 72 72      

Trailer: https://youtu.be/Z486XfiPbh8

          

                                                                           

  

Kontakter

Pia Norström

Marketing ManagerLotta Gerlach

Marketing coordinator

Press contact