Nu startar produktionen av ett nytt spännande bioäventyr med Bamse och hans vänner – BAMSE OCH HAVETS HEMLIGHET.

18 april 2024

Nu startar produktionen av ett nytt spännande bioäventyr med Bamse och hans vänner - BAMSE OCH HAVETS HEMLIGHET!

Till julen 2025 får vi se BAMSE OCH HAVETS HEMLIGHET på biograferna över hela Sverige. Produktionen av filmen startade just och det är återigen producenten Johanna Bergenstråhle och animationsstudion Sluggerfilm med prisbelönade regissören Christian Ryltenius som står bakom filmen. Det blir ett nytt storslaget Bamse-äventyr på bio om ovanlig vänskap och lyckan om att hitta någon som förstår en. 

Rösterna till Bamse (Rolf Lassgård), Skalman (Johan Ulveson) och Lille Skutt (Johan Glans) återvänder och vi får också möta Kapten Buster som får röst av Johan Rabaeus och Rachel Mohlin som gör flera av filmens kvinnliga röster. Flera röster kommer att avslöjas senare.

Handling: Det är något mystiskt som händer i havet utanför Småköping. Fastän vädret är vackert skapas stora vågor som sköljer in över hamnen, piren och den lilla staden. Vad kan det vara som gör så starka vågor att båtar spolas iland och sjörövarna hamnar i en grantopp?  Samtidigt, på förskolan Eken, börjar Mini-Hopp att spela fiol. Det går dåligt. Det bara gnisslar. Ingen tycker det låter fint. Alla bara skrattar. Aldrig har Mini-Hopp känt sig så ensam som när han sorgset sparkar grus på sin väg ned mot vattnet och ställer sig längst ute på en klippa för att få vara ifred med sin fiol. Men plötsligt, när han sätter stråken mot strängarna, börjar det bubbla i vattnet nedanför klippan och något väldigt stort reser sig ur havet. 

Filmerna om Bamse har alla varit stora publiksuccéer med över 300 000 biobesökare (utom senaste Bamse och världens minsta äventyr som fortfarande går på biograferna och är på god väg mot samma mål), och älskas av en stor både vuxen- och barnpublik. Bamse är det starkaste varumärket för barn mellan 4 - 10 år.

BAMSE OCH HAVETS HEMLIGHET har biopremiär över hela landet till julen 2025.

För mer information, kontakta

Producent - Johanna Bergenstråhle
Johanna.bergenstrahle@nordiskfilm.com
070-250 51 92
Distribution – Pia Norström,
Pia.norstrom@nordiskfilm.com
070-639 72 72

 

Kontakter

Pia Norström

Marketing Manager