NORDISK FILM distribuerar höstens stora svenska skräckfilm FEED, producerad av Joakim Lundell

31 maj 2022

Nu är inspelningen av den svenska skräckfilmen FEED igång. Joakim Lundell är kreativ producent och bland skådespelarna märks bland annat Sofia Kappel (Guldbaggebelönad för huvudrollen i Pleasure) och Molly Nutley (Änglagård – Tredje gången gillt, Beck). FEED har svensk biopremiär 28 oktober.

FEED produceras av Alexander Eriksson och Paolo Vacirca på Scandinavian Content Group och regisseras av långfilmsdebuterande Johannes Persson. Filmens kreativa producent är Joakim Lundell, som därmed tar sina första steg in i filmvärlden.

-    Jag har alltid drömt om att göra långfilm. För mig är det ett helt logiskt steg att ge mig in i branschen, och just skräck och skräckfilm ligger mig varmt om hjärtat. Det här är första steget mot Hollywood, säger Joakim Lundell, programutvecklare, författare och influenser.

Utöver Sofia Kappel och Molly Nutley ser vi även Joel Lützow, Vincent Grahl, Emelina Rosenstielke, Amanda Lindh, Mikael Odhag och Annica Liljeblad. FEED är en modern skräckfilm som utgår från influenserkulturen och tidens tecken i stort.

-   Vi har sneglat på filmer som Lights Out, Darkness Falls och A Quiet Place, säger Paolo Vacirca, manusförfattare och producent. Filmer som är oerhört effektiva i sitt berättande, men som också känns väldigt här och nu.

Filmen är den första i ett nytt samarbete mellan Scandinavian Content Group och Nordisk Film.

-    FEED är ett mycket spännande projekt som verkligen testar någon nytt på den svenska biomarknaden, och vi hoppas och tror att detta kommer att bli en rivstart på ett långt samarbete, säger Rasmus Krogh, Vice President, Sales & Acquisition på Nordisk Film. 

FEED har svensk biopremiär 28 oktober.

Producenter: Alexander Eriksson och Paolo Vacirca

Exekutiva producenter: Börje Hansson och Hans Engholm (senast aktuella med Netflix-succén Clark)
Kreativ producent: Joakim Lundell  
Manus: Paolo Vacirca och Henry Stenberg
Produktionsbolag: Scandinavian Content Group

Medproducenter: Nordisk Film, Ninetone Group AB, CMore, TV4 m.fl. 

Kontaktpersoner Nordisk Film: Pia Norström / Martin Wegeland

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Karin Wahlén, +46 768 96 22 54,  Karin.wahlen@kultpr.se

 

Kontakter

Pia Norström

Marketing ManagerMartin Wegeland

Marketing Manager