Julkalendern "Kronprinsen som försvann" får fortsättning som storfilm på bio.

29 februari 2024

 

Julkalendern “Kronprinsen som försvann” får fortsättning som storfilm på bio med Suzanne Reuter i en av rollerna. Inspelningen pågår just nu i Västra Götaland.  

 Kronprinsen som försvann belönades med en Kristall för årets barnprogram 2023, och var då den mest sedda julkalendern någonsin. Flera av skådespelarna från julkalendern återser vi nu i kommande storfilmen för hela familjen, Kronprinsen och tyrannens återkomst; bl.a. Xavier Canca Englund som kronprinsen, Kerstin Linden som Hilda och Maria Lundqvist som Nanni. Det dyker även upp flera nya karaktärer, t.ex. kronprinsens farmor som spelas av Suzanne Reuter. För regin står Tord Danielsson (Kronprinsen som försvann, Andra Sidan).

-          Med “Kronprinsen och tyrannens återkomst” vill vi skapa ett matinéäventyr som ska samla hela familjen. Det är spänning, humor och ett visuellt fyrverkeri som vi tror publiken kommer att älska. Det ska vara spännande så man nästan håller andan, men också mycket skratt och en hel del allvar. Det är en film som står för sig själv, men där tidigare publik direkt känner igen sig i vår värld och våra karaktärer, säger producenten Denise Carlford.

 Filmen spelas in under vintern & våren 2024 i Ungern och Västra Götaland.

Kronprinsen och tyrannens återkomst är en samproduktion mellan Unlimited Stories, Nordisk Film, SVT, Film i Väst och Filmpool Nord. Nordisk Film distribuerar Kronprinsen och tyrannens återkomst i Sverige och biopremiär är planerad till julen 2024.

Presskontakt:
EdblomWig

anna@edblomwig.se, 076-947 12 56

malin@edblomwig.se, 070-794 31 21

 

Kontakter

Martin Wegeland

Marketing Manager