Joakim Lundells FEED etta på Biotoppen

31 oktober 2022

Den svenska skräckfilmen FEED, i regi av Johannes Persson och producerad av Scandinavian Content Group, med Joakim Lundell som kreativ producent, lockade nästan 40 000 personer till de svenska biograferna i helgen. Det är den starkaste öppningen för en skräckfilm sedan DET och den, med råge, bästa öppningen för en svensk skräckfilm i modern tid.

-Så otroligt stort att få komma med en genrefilm på svenska och få svaret av publiken att de älskar den! De säger att det aldrig har hänt förr att någon svensk skräckfilm gått in direkt på förstaplats. Det kommer bli fler projekt efter det här, definitivt, säger Joakim Lundell.

En uppfattning som delas av filmens andra producenter.   

- Vi kände att det fanns ett behov av att fylla i Sverige. Film som skapats av folk som behärskar genren, från manus till regi, utan att ge avkall på det kommersiella. Vilket vi tycker tidigare har saknats. Feed bryter ny mark i svensk film och vi planerar att fortsätta på denna bana med nya starka originaltitlar, säger Paolo Vacirca, producent Scandinavian Content Group.

FEED är den första titeln i ett nytt, långsiktigt samarbete mellan Nordisk Film och SCG.

-  En strålande start, säger Rasmus Krogh, VP Acquisitions på Nordisk Film. Vi ser fram mot ett långt och fint samarbete med många breda, kommersiella titlar som vågar gå sin egen väg.

FEED är regisserad av Johannes Persson, efter ett manus av Paolo Vacirca och Henry Stenberg. I rollerna syns Molly Nutley, Sofia Kappel, Joel Lützow, Vincent Grahl, Emelina Rosenstielke, Amanda Lindh, Annica Liljeblad och Mikael Odhag. FEED är producerad av Scandinavian Content Group i samarbete med Nordisk Film, TV4, CMore och Ninetone Group.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4iZYzhXDDJA

Pressbilder och övrigt textmaterial:
https://biose.nordiskfilm.com
Användarnamn: nordisk
Lösen: press

Filmklipp finns på Clipsource.

 

Kontakter

Pia Norström

Marketing ManagerMartin Wegeland

Marketing Manager