JAG ÄR ZLATAN FÅR BIOPREMIÄR DEN 18 MARS

8 februari 2022

Nu släpps restriktionerna och vi kan äntligen visa efterlängtade JAG ÄR ZLATAN för publiken! Efter två flyttar av premiärdatum så kan man se filmen på biografer över hela landet från och med den 18 mars.

­­      ­‑ Vi är superglada över att äntligen kunna visa filmen för biopubliken, säger Fredrik Heinig, en av producenterna.

JAG ÄR ZLATAN är den fantastiska berättelsen om Zlatan och hans osannolika resa, från Rosengård och ut i världen, för att bli en av världens främsta fotbollsspelare. Den handlar livet i förorten och om kärleken till sina rötter och fotbollen - och om grabben som bestämmer sig för att leva sina drömmar.

Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic succébok Jag är Zlatan Ibrahimovic från 2011.  Det är en underhållande och gripande berättelse om den kaxiga och bångstyriga lilla killen från Rosengård som blev en av världens bästa fotbollsspelare. Rollerna som Zlatan Ibrahimovic spelas av Dominic Andersson Bajraktari (den yngre) och Granit Rushiti (den äldre). Regin står Jens Sjögren för.

Filmen är producerad av Frida Bargo, Mattias Nohrborg & Fredrik Heinig för BRF i samproduktion med Nordisk Film. Övriga samproducenter är Unknown, Film i Skåne, Film i Väst, Nordsvensk, och SVT. Internationella rättigheter säljs av Trust Nordisk.

Filmen distribueras av Nordisk Film och har biopremiär över hela landet den 18 mars 2022.

Filmen är 1 timme och 42 minuter lång.

Pressbilder, rörligt material och övrigt textmaterial:
https://biose.nordiskfilm.com
Användarnamn: nordisk
Lösen: press

Filmklipp finns på Clipsource.

Kontakter

Pia Norström

Marketing Manager



Lotta Gerlach

Marketing coordinator

Press contact