Grattis till Guldbaggevinnarna

24 januari 2023

Granit Rushiti vann i går kväll en guldbagge i  kategorin Bästa manliga skådespelare i en huvudroll på Guldbaggegalan, för sin tolkning av  den äldre Zlatan i JAG ÄR ZLATAN. Guldbaggens Publikpris gick till FEED, efter att ha röstats fram av Aftonbladets läsare.

Granit Rushiti vann i går kväll en guldbagge i  kategorin Bästa manliga skådespelare i en huvudroll på Guldbaggegalan, för sin tolkning av  den äldre Zlatan i Jens Sjögrens film JAG ÄR ZLATAN.

Rollen som Zlatan i JAG ÄR ZLATAN är Granits debut på vita duken.

Filmen är regisserad av Jens Sjögren och är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimović succébok Jag är Zlatan Ibrahimović från 2011. David Lagercrantz har också skrivit filmens manus tillsammans med Jacob Beckman. Rollen som Zlatan Ibrahimović delas av Dominic Andersson Bajraktari (den yngre) och Granit Rushiti (den äldre).

JAG ÄR ZLATAN  är producerad av Fredrik Heinig, Frida Bargo & Mattias Nohrborg  för BRF i samproduktion med Nordisk Film. Övriga samproducenter är Unknown, Film i Skåne, Film i Väst, Nordsvensk, och SVT. Internationella rättigheter säljs av Trust Nordisk.

JAG ÄR ZLATAN har setts av över 230 000 biobesökare och var den mest sedda svenska film med premiär under 2022. Filmen är också en stor succé på digitalt hyr och köp. 
Trailer: https://youtu.be/Z486XfiPbh8

Även skräckfilmen FEED fick ett prestigefyllt fint pris då filmen belönades med Guldbaggens publikpris, efter en omröstning i samarbete med Aftonbladet där publiken har röstat fram sin favoritfilm.
Feed har setts av 115 000 biobesökare och släpps digitalt nu på torsdag 26/1.   
FEED är regisserad av Johannes Persson, efter ett manus av Paolo Vacirca och Henry Stenberg och med Joakim Lundell som kreativ producent. I rollerna syns Molly Nutley, Sofia Kappel, Joel Lützow, Vincent Grahl, Emelina Rosenstielke, Amanda Lindh, Annica Liljeblad och Mikael Odhag.
FEED är producerad av Scandinavian Content Group i samarbete med Nordisk Film, TV4, CMore och Ninetone Group.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4iZYzhXDDJA

För pressbilder, rörligt material och övrigt textmaterial kring båda  filmerna:
www.nfdfilm.se  
Användarnamn: nordisk
Lösen: press
Filmklipp finns på Clipsource

 

Kontakter

Pia Norström

Marketing ManagerMartin Wegeland

Marketing Manager