Camilla Läckbergs "Super-Charlie" flyger in på bio!

2 juni 2023

Nordisk Film Production gör 3D animerad actionkomedi av Camilla Läckbergs böcker om superhjälte-bebisen Charlie. Manus och regi av Jon Holmberg som tidigare bland annat regisserat flera Sune-filmer. Animationen görs av danska animationsstudion A.film och svenska Slugger Film. Filmen planeras ha premiär på biografer över hela landet till julen 2024.

Camilla Läckberg är en av världens största deckarförfattare. Hon debuterade 2003 och idag har hennes böcker sålt i över 35 miljoner exemplar och finns att läsa i fler än 60 länder. 2011 dök en ny karaktär upp i Camilla Läckbergs värld, Super-Charlie. En barnboksdebut om en bebis med krafter utöver de vanliga. Totalt finns 12 fristående böcker i serien om Super-Charlie som getts ut i över 1 miljon exemplar bara i Sverige

-        Jag är så glad för att Super-Charlie ska få liv på den vita duken som svensk superhjältefilm, säger Camilla Läckberg. Super-Charlie och hans familj ligger mig varmt om hjärtat och det kommer att bli superhärligt att få se honom på biografer runt om i landet. 

Wille är 10 år och älskar superhjältar. Han skall just bli storebror till en (nästan) helt vanlig bebis, Charlie. En bebis som råkar få superkrafter vid födseln. Wille inser att han inte längre kommer vara familjens självklara centrum om detta uppdagas. SUPER-CHARLIE är en animerad actionkomedi med Sveriges enda eller åtminstone minsta superhjälte.

Camilla Läckbergs skojiga Super-Charlie i händerna på världsklassanimatörerna hos A.film och Slugger Film samt med Jon Holmbergs geniala regi och manus är en dröm att få arbeta med.  De är superhjältar hela bunten, säger producenten Gustav Oldén.

SUPER-CHARLIE produceras av Gustav Oldén på Nordisk Film Production i samproduktion med A.Film , SVT, Film i Skåne, Nordisk Film Distribution, Slugger Film och med stöd av Svenska Filminstitutet och Nordisk Film &TV-fond. Filmen distribueras av Nordisk Film. 

För information, kontakta:
Pia Norström, Nordisk Film, pia.norstrom@nordiskfilm.com, 070-639 72 72

Jonna Friberg Wennerberg, Assefa, jonna@assefa.se, 070-696 39 34

Kontakter

Pia Norström

Marketing Manager