Biopremiären av JAG ÄR ZLATAN flyttas

20 augusti 2021

Biopremiären av "Jag är Zlatan" flyttas till 14 januari 2022.

Med anledning av Covid-19 pandemin flyttas premiären av höstens stora efterlängtade svenska film “Jag är Zlatan” fram till den 14 jan 2022. Det rådande smittläget och de restriktioner som finns och som inte ser ut att tas bort inom kort, omöjliggör premiär för en stor biopublik. Filmen om Zlatan Ibrahimovic skulle haft biopremiär den 10 september.

 - Intresset för filmen är mycket stort, så det känns förstås väldigt tråkigt att inte få visa den för en förväntansfull biopublik redan nu i september, enligt planen. Samtidigt var det ett självklart beslut att ta under rådande omständigheter. När Jag är Zlatan har premiär våren 2022 ska den kunna visas för HELA den biopublik som väntat länge på filmen, och inte som nu i tomma “corona-salonger”. Zlatans fantastiska historia, det enastående jobb som regissören Jens Sjögren gjort på David Lagercrantz och Jakob Beckmans manus, och de fantastiska insatserna som Zlatan-stjärnorna Granit och Dominic i huvudrollerna gör, får visa upp sig för omvärlden om ett halvår i stället,  säger Fredrik Heinig, producent på produktionsbolaget BR•F. 

Beslutet har tagits av producenterna Frida Bargo, Mattias Nohrborg & Fredrik Heinig från BRF tillsammans med distributören Nordisk Film och med filmens samproducenter.

Kontakter

Pia Norström

Marketing Manager