JAG ÄR ZLATAN får 6 Guldbaggenomineringar!

15 december 2022

Vid dagens presskonferens där årets Guldbaggenomineringar avslöjades tilldelades hela 6 nomineringar till Jag är Zlatan som distribuerats av Nordisk Film. 

"Jag känner mig oförskämt glad över alla nomineringar", säger Jens Sjögren, regissör till Jag är Zlatan. "När jag fick reda på att jag var nominerad för bästa regi, fick jag en tår i ögat, kanske berodde det på kylan eller bara  på att jag blev väldigt glad".

Jag är Zlatan nomineras för:
Bästa Film - Fredrik Heinig, Frida Bargo och Mattias Nohrborg
Bästa Regi - Jens Sjögren 
Bästa Manus -  David Lagercrantz och Jakob Beckman
Bästa Manliga huvudroll  - Granit Rushiti
Bästa Manliga biroll - Håkan Bengtsson
Bästa Ljuddesign - Fredrik Jonsäter

Filmen är producerad av Fredrik Heinig, Frida Bargo & Mattias Nohrborg  för BRF i samproduktion med Nordisk Film. Övriga samproducenter är Unknown, Film i Skåne, Film i Väst, Nordsvensk, och SVT. Internationella rättigheter säljs av Trust Nordisk.

Jag är Zlatan har setts av över 230 000 biobesökare och har varit en stor succé på digitalt hyr och köp, inte minst har filmen legat 17 veckor på 10 topplistan varav flera veckor som nummer 1 på Digifilmlistan .

Guldbaggegalan äger rum måndagen den 23 januari och direktsänds i SVT.

För pressbilder, rörligt material och övrigt textmaterial kring filmerna:
www.nfdfilm.se  
Användarnamn: nordisk
Lösen: press
Filmklipp finns på Clipsource

Kontakter

Pia Norström

Marketing Manager